1. Zašto koristiti Jazavac ?

Studentski ugovori su lako raskidivi, obujam poslova manji s manje zahtjeva i manjom važnosti za poslovanje tvrtke. Stoga je proces pronalaska i odabira kandidata za studentske poslove u većini slučajeva fokusiran na brzinu, fleksibilnost te smanjenu kompleksnost u usporedbi s standardiziranim procesima [odabira kandidata]. Posljedično, bit/fokus aplikacije je odgovoriti na potrebe tržišta za inovativnim rješenjem koje ubrzava i olakšava proces pronalaska studentske radne snage.

2. Kako ?

Jazavac Vam omogućava unos kriterija (tip posla, satnica, mjesto…) posebno prilagođenih tržištu studentskih poslova. Prema datim inputima – krijterijima aplikacija pretražuje bazu studenta i prikazuje Vam one koji u najvećoj mjeri odgovaraju Vašim potrebama. U svega par klikova do idealnih kandidata!

Postoji i mogućnost objave klasičnih oglasa ukoliko želite konstantno zaprimati prijave studenata. Studenti mogu pretraživati bazu oglasa, a ukoliko zahtjevi novo-objavljenog oglasa odgovaraju baš njihovom profilu, Jazavac će ih o tome direktno obavijestiti.

3. Paketi i probni rok?

Svaki novo-registrirani poslodavac ima pravo na 3 mjeseca besplatnog korištenja Jazavac platforme kako bi se uvjerio u njenu inovativnost i efikasnost.

Kada se prvi put registrirate, primjetiti ćete kako vam platforma ne dopušta objavu oglasa ili pretraživanje baze kandidata (Jazavac JobMatch) ukoliko nemate jedan od Jazavac paketa za poslodavce.

Odabirom bilo kojeg od paketa u novom prozoru će Vam se otvoriti default mail poruka. Pošaljite nam mail, a mi ćemo Vas povratno kontaktirati u najkraćem mogućem roku. Ukoliko se radi o free trial paketu, odmah ćemo Vam ga dodijeliti; a ukoliko se radi o jednome od plaćenih paketa, poslati ćemo vam predračun s uputama za plaćanje.

4. Kriteriji?

 • Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna i bez njih nije moguće objaviti oglas / pokrenuti pretragu kandidata.
 • JobMatch pretraga kandidata
  • Polja označena zlatnom filter ikonom služe za filtriranje mogućih kandidata. Ukoliko studenti ne ispunjavaju navedene kriterije, neće Vam se prikazati u slijedećem koraku. Ukoliko navedeni kriteriji nisu bitni za Vašu pretragu kandidata, samo ostavite ta polja prazna.
  • Polja označena ljubičastom sort ikonom služe za sortiranje kandidata koji zadovoljavaju sve postavljene filter-kriterije. U slijedećem koraku kandidati će biti sortirani po redoslijedu u kojoj mjeri ispunjavaju ove kriterije.

5. Birokracija?

Jazavac je platforma za spajanje poslodavaca i studenata.

Prava i obaveze studenata i poslodavaca su regulirani studentskim ugovorom, a kontrola kojega je u nadležnosti regionalnog studentskog centra.

Prije nego li možete zapošljavati preko studentskog ugovora, morate se upisati u jedan od regionalnih studentskih centara. 

Uvjeti i obaveze poslodavac prilikom zapošljavanja preko studenstkog ugovora?

 

 1. Za rad na privremenom – povremenim poslovima poslodavac – naručitelj posla treba osigurati najmanje 8 sati rada ili naknadu za 8 sati rada ako se posao posao obavlja u jednom danu, a traje kraće od 8 sati.
 2. Naručitelj je dužan platiti 4 sata rada ako student dođe do mjesta rada, a krivnjom naručitelja posao bude otkazan.
 3. Noćni rad, rad nedjeljom i rad na dane državnih praznika uvećavaju se sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske.
 4. U pravilu, svi radovi se obavljaju po uputama i uz neposredan nadzor i kontrolu poslodavca – naručitelja posla.
 5. Sredstva za rad i sredstva za zaštitu na radu dužan je osigurati poslodavac – naručitelj posla.
 6. Cijene su u cjeniku iskazane u neto iznosu. Na neto iznos zaračunava se dodatnih 17,50% što sadrži:
  • proviziju Student servisa;
  • doprinos za mirovinsko osiguranje na temelju generacijska solidarnosti za osobe osigurane u posebnim okolnostima
  • poseban doprinos za zdravstveno osiguranje za osobe osigurane u posebnim okolnostima.
  • Cjenik se može dobiti na šalterima Student servisa.
 7. Cjenik je okvirni. Stvarna cijena rada ugovara se za svaki pojedini posao ugovorom o djelu redovitog studenta sklopljenog između poslodavca – naručitelja posla i studenta, uz posredovanje Student servisa.
 8. Poslodavac – naručitelj posla je dužan pridržavati se cijene dogovorene s posrednikom (Student servis SC-a), odnosno cijene naznačene u uputnici SC-a.
 9. Studentski centar može ugovoriti i veću cijenu sata rada od cijene predviđene ovim cjenikom.
 10. Poslodavac – naručitelj posla samo izuzetno izravno dogovara cijenu sata rada sa studentom.
 11. Poslodavac – naručitelj posla, student i Studentski centar sklapaju ugovor na tipskom formularu, a prema potrebi se sklapa i posebni ugovor s poslodavcem.
 12. Ugovor je punovažan tek kada ga potpišu sve ugovorne strane: poslodavac, posrednik i student.
 13. Poslodavac – naručitelj posla dužan je ispostavljenu fakturu platiti u roku navedenom u ugovoru o djelu redovitig studenta, u protivnom obračunava se zakonska zatezna kamata.
 14. Za slučaj da poslodavac u dogovorenom roku ne plati uredno ispostavljenu fakturu, Studentski centar u Zagrebu, na prijedlog studenta, člana Student servisa, pokreće protiv poslodavca postupak ovrhe na temelju vjerodostojne isprave.